LK Systems er ledende i Norden innenfor løsninger for varme- og tappevannsystemer. Selskapet tilbyr egenutviklede systemer for vannbåren gulvvarme, tappevann, radiatorvarme og avløp. De siste årene har det blitt stadig større fokus på prefab-løsnnger, hvor de produserer skreddersydde systemer som forenkler installasjonen.

Lars Rivenes  har sin bakgrunn som rørlegger og bas hos YC Amundrud, hvor han også gjennomførte læretiden.  Nå følte han det var på tide med nye utfordringer, forteller han.

– Jeg hadde i hovedsak Elverum og Soløy-distriktet som «mitt» område som rørlegger, så det har blitt mange år med serviceoppdrag på både hus, hytter og litt industri. De siste to årene, ble det mer prosjektjobbing.

Hos LK skal han jobbe som prosjektansvarlig innen prefabproduksjon. Det omfatter å ta i mot forespørsler på oppdrag, kalkulere og beregne og sende ut tilbud på bakgrunn av ulikt underlag.

– Prefab er helt klart framtiden om man skal få opp effektivitet og redusere klimapåvirkningen, påpeker han. –  Varmesentraler og tappevann som kommer komplett i et skap; gjør både jobben enklere og mer treffsikkert på byggeplassen, og det reduserer avfallshåndteringen betydelig. Man trenger eksempelvis bare å ha med seg ett skap, kontra seks, sju  pappesker med utstyr som kanskje skal fraktes flere etasjer før de pakkes opp og monteres. I tillegg er det bra for rørleggernes helse at de slipper å bære masse tungt i trapper, samt ved at de slipper å sitte på plassen og skru masse.

Det er også langt mer praktisk å gjøre én planlagt totalbestilling enn 20 små.

– I tillegg slipper du å måtte krangle om plassen på anlegget med de andre fagene. Tenk på alt man kan spare i tid på prosjekter med prefab, hvor nettopp tidsfaktoren er helt avgjørende for lønnsomheten. Her bestiller du en dato for levering, så får du det rett inn på prosjektet.
 

Tett oppfølging av kundene

Niklas Langbråten er ny distriktsansvarlig for Oslo, og skal ut i felten og oppsøke kunder og følge opp grossistene. Han er blitt svært godt tatt i mot hos sin nye arbeidsgiver og ute i markedet, forteller han.  

– Mitt oppdrag er å selge konseptet LK Systems, med alt det innebærer av systemer, løsninger og support. Men allerede den korte tiden jeg har vært her, har jeg registrert at selv små kunder er nysgjerrige på prefab-løsninger, da de ser at det kan gi en stor økonomisk gevinst i prosjektene om man regner inn den tiden man sparer. Det er ikke mange skapene som skal til før det blir lønnsomt.

De tre siste årene har Niklas jobbet for Uponor, og har også 15 år hos Brødrene Dahl i hovedstaden på CV-en.

– Jeg har opparbeidet meg et stort nettverk og gode kunderelasjoner gjennom mange år, og kjenner til de fleste rørleggerbedriftene i Oslo. Det er en god ballast å ha med seg når du skal åpne nye dører.

– I tillegg har LK en veldig bred portefølje med høy kvalitet, som selvsagt også gjør det ekstra hyggelig å være selger. Dette er produkter mange rørleggere ønsker å bruke i sin hverdag. Spesielt etter at LK utviklet systemene for vannrør for tappevann med støttehylse og dobbel tetning, kan vi tilby et sikrere system enn konkurrentene. Dessuten krever våre løsninger minimalt med verktøy å montere.

Men det selger ikke seg selv, understreker han.

– Rørleggerne er generelt veldig tradisjonsbundne i sine valg av produkter og løsninger, derfor er det helt avgjørende at vi kan få en dialog, få vist fram- og demonstrert produktene!