- Hvis du skal bygge et nytt bad, kommer du trolig til å bruke et sted mellom 300 000 – 500 000 kroner på prosjektet. Det er selvsagt veldig mye penger, med det bør ikke bare sees på som en utgift, sier Leidland.

Å ha orden på badet er dessuten svært viktig den dagen du skal selge boligen. Er ikke badet bygget etter gjeldende krav eller du mangler dokumentasjon, blir du fort straffet når takstingeniøren er på befaring. Dette har blitt enda viktigere ettersom kravene til tilstandsvurdering av våtrom har blitt strengere de siste årene.

For at badet faktisk skal bli en god investering, er det imidlertid et par forutsetninger som må på plass. Det aller viktigste er at du velger dyktige fagfolk til å gjøre jobben. Da får et du sluttresultat som er bygget i henhold til beste praksis og de mange kravene som stilles til et moderne bad, i tillegg til at den viktige dokumentasjonen blir levert. 

Nesten like viktig er at du på et tidlig tidspunkt får en trygghet for hvordan sluttresultatet kommer til å se ut. Ingen ønsker vel å gamble med utseendet på et rom de bruker flere hundre tusen kroner på å bygge?

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Butikken skal innby til en hyggelig baderomsprat med kundene. 

Størst på utstillinger og fliser

Begge deler får du hvis du velger å samarbeide med Comfort Aquaflis i Ski, som har 20 års erfaring med nybygg og rehabilitering av bad. Her finner du fagfolk med papirene i orden og en bedrift som både har sentral godkjenning og som er våtromsgodkjent av Fagrådet for våtrom. At butikken er en del av Comfort-kjeden, som har 50 års erfaring og håndverkere med lidenskap for faget, er med på å understreke tryggheten.

Aquaflis Ski formidler dessuten alle fag som er nødvendige for å bygge et bad. Det sikrer kvalitet i alle ledd, samtidig som du kun trenger å forholde deg til én part. Aquaflis Ski leverer all dokumentasjon til Boligmappa for at du skal ha god oversikt og enkel tilgang når du trenger det.

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Ved hjelp av en stor fin butikk med mange flotte utstillinger, og gode kunderådgivere, skal kundene få den beste servicen og en trygg og god gjennomgang av produkter og løsninger.

I butikken finner du også en av landets største baderomsutstillinger der du kan hente inspirasjon og se på løsninger. Du kan faktisk boltre deg blant hele 30 komplette bad, ferdig innredet og pyntet.

- Gjennomsnittet i andre butikker ligger typisk på under ti utstilte bad, og de er som regel ikke helt komplette. Hos oss gir vi kunden et bedre inntrykk av hvordan hele badet kan bli og hvordan ting passer sammen, forteller Stian Leidland.

Som butikknavnet antyder, finner du også fliser hos Aquaflis. Det er relativt unormalt blant VVS-butikker og gjør at Aquaflis skiller seg ut i mengden.

- Vi ser at kundene ofte starter med veggene når de skal bygge et nytt bad. Da vil vi ikke sende dem til andre butikker, men ha dem hos oss helt fra starten av, sier Stian.

Og det er ikke småtteri du kan velge mellom ettersom utvalget strekker seg over hele 4500 ulike fliser. Et slikt utvalg er det ytterst få butikker i Norge som kan matche. Samtlige er også lagt inn i tegneprogrammet butikken bruker når de hjelper kundene å designe sitt nye bad. Dermed er det fort gjort å vise hvordan alle typer sammensetninger blir, og hvordan ulike fliser påvirker sluttresultatet.