Her kan du lese om arrangementene Norsk Varmepumpeforening skal bidra på:

Bergvarme virker best når behovet er størst - Hva hindrer Norge fra å ta det i bruk?

Arrangør: GCE NODE, Geothermal Energy Association of Norway GEAN, Norwegian Research Centre NORCE, Norsk Varmepumpeforening
Tid: Tirsdag 13. august kl. 13:15 - 14:15
Sted: Salt Scene Torvet 1B

Lenke til arrangementet: 
www.arendalsuka.no/programsok/details/23949

Hvordan kan bergvarme frigjøre kraft til andre formål samtidig som den enkelte husholdning eller virksomhet får en lavere strømregning? Bergvarme er en verdifull ressurs fordi den gir mest effekt de dagene i året hvor behovet for kraft er størst. Ved å bruke bergvarme fremfor elektrisk oppvarming reduseres behovet for å bygge ut strømnett.

Når bergvarme har så mange fordeler, hvorfor er det ikke mer oppmerksomhet rundt denne energikilden? Hvorfor har Sverige 10 ganger så mye bergvarme som Norge? Hva er barrierene for økt utbredelse av bergvarme i Norge?

Fjernvarme i et kundeperspektiv – innelåst med høye kostnader?

Arrangør: NBBL og ABBL
Tid: Onsdag 14. august kl. 10:00 - 10:45
Sted: Taket til Arendal Boligbyggelag

Lenke til arrangementet: 
www.arendalsuka.no/programsok/view/?id=24435

Energidepartementet har i sommer foreslått ny prisregulering av fjernvarme og ny energimerkeordning for bygg. Norsk Varmepumpeforening er invitert til debatt om pågående endringer i rammebetingelser for fjernvarme.

Sentrale utfordringer

  • Hva er riktig og rettferdig pris på fjernvarme?
  • Hvordan skal energimerke for bygg premiere fjernvarme, uten å straffe kundene?
  • Hvem skal hjelpe fjernvarmekundene med å spare energi og kostnader, og forbedre egne varmeanlegg?

Hva gjør vi med strømstøtten?

Arrangør: NHO Elektro, Solenergiklyngen, Huseiernes Landsforbund, Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), Norsk Varmepumpeforening
Tid: Onsdag 14. august kl. 14:30 - 15:30
Sted: MØR Biffhus

Lenke til arrangementet: 
www.arendalsuka.no/programsok/details/23749

Da strømprisene eksploderte i 2021, var myndighetene raske med å etablere en strømstøtte for å beskytte husholdningene mot høye strømregninger. Dessverre er bieffekten at det blir mindre lønnsomt å investere i ENØK-tiltak i egen bolig.

I samarbeid med Samfunnøkonomisk analyse og andre samarbeidspartnere lanserer vi et nytt forslag til en modell som både beskytter folk mot høye strømregninger og gir sterk motivasjon til å investere i solceller, energieffektivisering og forbrukerfleksibilitet.

Kjernen i modellen er at strømstøtten ikke lenger skal utbetales på bakgrunn av ditt faktiske strømforbruk, men i stedet beregnes ut ifra forhold som er avgjørende for ditt behov for strøm, slik som boligtype, areal og alder på bolig.