I 1994 startet Werner Barth opp et enkeltpersonforetak for å tilby rørleggertjenester i Sandefjord. Det gikk bare et par år før enkeltpersonforetaket ble omdannet til et AS, og deretter har bedriften vokst jevnt og trutt. I år fyller de 30 år, og kan se tilbake på en utvikling som har ført dem fra å være en tradisjonell rørleggerbedrift til å ha en stor butikk og å være totalleverandør av alle typer rørleggertjenester i Sandefjord og omegn.

Det som kjennetegner bedriften i aller størst grad, er imidlertid bygging av baderom i private boliger. Dette er noe de har fokusert på helt siden starten av 2000-tallet, og i dag har de en sterk posisjon og er en av de ledende aktørene innen baderomsbygging i Sandefjord-området. Med alt av sertifisering og godkjenninger som kreves, gjennomfører de prosjekter fra A til Å på en trygg og forskriftsmessig måte. Som Bademiljø-medlem gir de også 10 års garanti på badene de bygger.

Saken fortsetter under bildet:

Rørleggerbedriften flyttet i 2016 til Pindsle fra Hasle. Barth hadde en visjon om butikken på Hasle, men mente det var et mye større potensiale for fremtiden ved å ligge på området på Pindsle. 

Stor butikk med egen kjøkkenavdeling

En annen helt sentral del av Werner Barth Bademiljø sin virksomhet, er driften av butikken.

- Vi startet planleggingen av butikken allerede i år 2000 og åpnet i 2001. Dette er noe vi satser mye på og som er viktig for oss, forteller daglig leder i bedriften, Werner Barth.

Butikken er totalt på 700 kvadratmeter, der 400 m2 er satt av til bad og en egen kjøkkenavdeling utgjør de resterende 300 kvadratmeterne. Her forhandler de kjøkken fra Huseby. Werner Barth Bademiljø er faktisk den eneste i Bademiljø-kjeden som forhandler kjøkken, så dette er helt unikt.

- Kjøkkenavdelingen ble åpnet i 2020 og er noe vi ser på som en god og sterk ting. Det er et godt tilskudd som gir oss mer i butikksammenheng og mer arbeid og omsetning i bedriften. Vi ser at en del kunder begynner med å ta et bad og deretter velger å gå videre med kjøkken, eller vice versa, forteller Werner.

Saken fortsetter under bildet:

Werner mor og datter

Her ser vi mor og datter i butikken, fra venstre Hanne Kristin Barth, og Helene Kristin Barth.

Fordelaktig å være Bademiljø-medlem

Werner Barth Bademiljø har vært medlem av Bademiljø-kjeden siden 2001, og Werner fremhever at det er mange fordeler med dette. Den nevnte 10-årsgarantien er blant annet viktig. Den gir en trygghet som er utslagsgivende for at en del kunder velger Werner Barth Bademiljø til bygging av sitt nye bad.

- For oss som bedrift er det dessuten viktig at vi får stordriftsfordeler, oppdatering av kunnskap og er en del av et fellesskap. Vi slipper å forhandle med leverandører og å legge til rette for datasystemer. I tillegg får vi god hjelp med markedsføring, sier Werner Barth.

Det skal også legges til at Werner har engasjert seg personlig i Bademiljø-kjeden, både som styremedlem fra 2012 – 2016 og med to perioder som medlem av valgkomiteen. I 2020 mottok han dessuten hedersprisen fra Bademiljø – en pris som kun har blitt utdelt fire ganger siden 1988.

Saken fortsetter under bildet:

Werner Barth Bademiljø har en utrolig flott butikk med mange flotte utstillinger som kundene setter pris på. 

I utstillingen har man også mange badekar fra flere ulike leverandører.
I utstillingen har man også mange badekar fra flere ulike leverandører.

Planlegger for fremtiden

Werner Barth Bademiljø er en skikkelig familiebedrift. Werner startet opp alene, men i løpet av de 30 årene som har gått har stadig flere familiemedlemmer kommet til for å bidra. Både hans kone, bror og svigerinne jobber i dag i bedriften. Siden 2015 har dessuten datteren til Werner og kona vært fast ansatt. I dag er hun leder for kjøkkenavdelingen og vil være en viktig brikke i årene som kommer.

- Nå som jeg har fylt 60 år, har vi begynt å tenke på mer på hvordan bedriften kan bestå i fremtiden. Planen er at datteren vår skal ta dette videre slik at bedriften forblir familiedrevet. Vi er allerede i gang med å forberede overgangen, sier Werner Barth.

Dette, sammen med en solid markedsposisjon på bygging av baderom og muligheter for å ta større markedsandeler i kjøkkenmarkedet, gjør Werner Barth Bademiljø godt rustet til å møte fremtiden på en god måte.