– Det gir meg enormt mye energi når kundene kommer og er genuint interesserte og nysgjerrige. De stiller spørsmål og de stiller krav til oss, og blir med på hele den reisen vi har planlagt for dem på messa. Det utrolig gøy og hyggelig! Slik oppsummerer Jørgen Baardson, leder kommersiell avdeling i Brødrene Dahl, VVS-dagene .

– Vi har hatt alle kjedene innom, vi har hatt folk som driver tungt innenfor varme og sprinkling, de som bygger bad, servicerørleggerne, de som synes at «godtebutikken» med verktøyene er gøy osv.  Jeg vil gjerne si takk til kundene for at de har bidratt til besøksrekord for vår del på alle tre dagene.

– Hva har dere gjort annerledes i år som har truffet så bra?

– Først og fremst har vi vært mer offensive enn tidligere. Men at vi også har med
innovasjoner, nyheter; ting som rørleggerne har etterspurt eller trenger, har helt klart bidratt til den store interessen. Vi har også vist fram vårt nye konsept som heter «Så god som ny, hvor rørleggerne kan levere verktøyet sitt og få utført service, eller reparert det som er ødelagt. Da blir det så godt som nytt til halvparten eller kanskje en tredel av nypris. Det er både bærekraft på økonomi, men også for miljøet.

Han nøler ikke med å kalle den gode oppslutningen for en lagseier for BD, hvor kategori har jobbet godt med å få ferdig alle nyhetene, forberede kurs og learning points, de på salg har jobbet med å få inn kunder, og kommersiell avdeling har bidratt med å sy det hele sammen.

– Her ser vi effekten av dette samspillet som vi ønsker, både i bransjen og i BD. Vi må jobbe integrert sammen, og da er det viktig at vi begynner med oss selv. Da er det ekstra hyggelig å se effekten av samspillet med kunder og med leverandørene på standen under VVS-dagene. For det er viktig at våre kunder besøker oss, men også våre nære samarbeidspartnere, som Geberit, Purus, Armaturjonsson, Roth for å nevne noen osv.

Den største suksessfaktoren er at vi jobber veldig tett sammen, på tvers i virksomheten. Og ikke minst at vi da også jobber tett med salgsapparatet vårt, slik at vi får inn kundene her, og at de kan få en god opplevelse. Så det har jo gått noen tusen pølser, sier han med et smil. 

Messen er en viktig møteplass

Baardson retter en stor takk til arrangøren NemiTek, som har lagt ned masse arbeid i forberedelsene, og sørget for å få markedsført messa på en god måte.

– Og så synes jeg det er veldig fint å se den investeringsviljen som bransjen har. Jeg har snakket med noen kunder som har reist helt fra Hammerfest, som både er ekstra tidkrevende og kostbart med flyreise og overnattinger. De deltagerne fortjener en ekstra honnør. For det handler litt om å investere i eget fag.

– Her kan man pleie det rent profesjonelle forholdet til andre aktører, til at man blir invitert til å feire 150-årsjubileumet til Geberit. Det er inspirerende å jobbe sammen med virksomheter som har den type historie. BD er ingen ungfole selv, med sine 107 år, og det er viktig at vi forvalter historien på en god måte.

Nettopp å sy sammen det sosiale og det profesjonelle spekteret, er kjempeviktig, påpeker han.

– Ja, nå som det er litt tøffe tider, trenger vi litt ekstra påfyll og at vi kan jobbe sammen. For markedet kommer til å snu, da er det viktig at vi bruker tiden nå til å rigge oss for det. Og ikke minst at vi har produkter som hjelper rørleggerne å spare tid.

– Hvor er det du ser nyheter? Jo, det er på messer!