VVSforum er på VVSdagene på Lillestrøm hvor det er svært mange spennende nyheter innen fagområdet vårt. Ett av dem er LK Matrix, som markedssjef Jarle Amble ivrer for at VVSforum skal få se. 

– Dette er et superspennende produkt vi forventer vil bli en suksess blant mange utførende, sier Amble.

På Nordbygg i Stockholm i april i år viste selskapet frem det håndholdte måleapparatet. 
Les mer her: LK Systems viser for første gang frem LK Matrix

– Det fikk meget god mottakelse der. Vi har allerede flere kunder som har bestilt produktet, forteller Ramde. 

Svensken er på Lillestrøm for å markedsføre det lisensierte produktet som LK Systems har jobbet med siden 2022. Ramde viser oss to sensorer som puttes på røret for å finne ut om vannet flyter som det skal, sensorer som er koblet til den håndholdte måleren.

Sikrer flyt i rørene

– I begynnelsen vil det først og fremst være en flytsikring, en garanti for at vannet går gjennom rørene som normalt. Det er andre parametre som også kan måles, som temperatur, etc. Kun fantasien setter grenser.

LK Systems daglige leder, Thomas Strand, fortalte VVSforum tidligere i måneden at de før inngangen til fjerde kvartal ligger foran fjorårets rekordomsetning. Selskapet mener det er en fordel å være utfordrer, fordi man da kan snu seg kjappere og bevare sulten på suksess.

– Vi har en utrolig  bred og god portefølje i dag, men det vil fortsatt komme nyheter jevnlig. Flere av dem slippes nå fram mot VVS-dagene. Hos oss stopper ikke produktutviklingen selv om det er litt roligere i markedet. Det satses heller stadig mer!

Les hele intervjuet med Strand her: - Det er viktig for oss å satse selv om markedet er trått

Bør bli standardutstyr

Hampus Ramde tror det håndholdte måleapparatet, hvor informasjonen kan overføres til mobilen via Bluetooth, om noen år vil være standardutstyr for rørleggere.

– Ja, vi har tatt patent på dette og ser ikke at det er noen konkurrenter når det gjelder liknende håndholdte målinger. Vi ser for oss at dette bør være med som en naturlig del av det som håndverkere tar med seg på jobb, for å sjekke om rørene funker som de skal.